B-inn right away

Boek nu uw kamer

Check in datum

Check out datum

Aantal kamers

Aantal volwassenen

B-INN LIER

Lierke plezierke...

Lier is een bruisende en bourgondische stad waar cultuur en amusement hand in hand gaan. B-Inn ligt op slechts 1 kilometer van het stadhuis en vormt dus de ideale uitvalsbasis voor uw zakenreis of citytrip! Alle informatie over deze prachtige stad vindt u terug op de website www.visitlier.be.

b-inn

for culture?

zimmertoren2x

zimmertoren

De bekendste toren van de omstreken, die sinds de 14e eeuw bekend stond als de Corneliustoren. In 1930 kreeg de toren, na een verbouwing, zijn nieuwe naam. Ondertussen is de toren vooral bekend omwille van enkele indrukwekkende klokken van Louis Zimmer, zoals de Jubelklok en de Wonderklok. Samen met het Zimmermuseum is de Zimmertoren zeker een bezoekje waard.

begijnhof2x

begijnhof

Het begijnhof in Lier is ontstaan in 1258. De opvallende ingang via de Begijnhofstraat wordt gekenmerkt door een monumentale arduinen poort. Daarbovenop pronkt sinds 1777 een terracottabeeld van Begga, de patroonheilige van de begijnen. Het begijnhof staat bovendien op de lijst van het UNESCO werelderfgoed.

belfort2x

Het belfort

Het Belfort werd in 1369 gebouwd als het symbool voor de onafhankelijkheid van de stad. Later werd het stadhuis gebouwd, dat tot tegen de toren reikt. Ondertussen maakt het indrukwekkende Belfort deel uit van het UNESCO werelderfgoed.

b-inn

for nature?

nete2x

De Nete

De Nete is een ware bron van plezier. Zo leiden de Koninklijke Moedige Bootvissers u rond in oude palingschuiten, of kan u zelf aan de slag gaan met een kano of een surfboard.

stadspark2x

stadspark

Het stadspark van Lier straalt elke dag opnieuw rust uit. De vijver wordt bevolkt door visjes en eenden, terwijl enkele rondkuierende wandelaars de bruggetjes beklimmen.

wandelnetwerken2x

wandelnetwerken

Van een wandeling tussen knooppunten, over wandellussen in het Pallieterland tot een volledig uitgestippelde WOI-route. Wie zijn wandelschoenen aantrekt, kan rekenen op heel wat kilometers wandelpad.

b-inn

for the night?

dineren2x

GEZELLIG DINEREN

Gezellig dineren doet u in het verkeersluwe centrum van Lier, waar de terrasjes, brasseries en restauranten elkaar vlot opvolgen.

film2x

naar de film

Even wegdromen bij een film? Cinema Variétés speelt dagelijks enkele populaire films voor groot en klein.

activiteiten2x

activiteiten

Bovenop de vaste waarden in Lier, organiseren verschillende verenigingen er regelmatig extra activiteiten.

B-INN OR

B-Out for the day?

30 km naar Antwerpen / 50 km naar Brussel / 70 km naar Breda (NL)
75 km naar Hasselt / 80 km naar Tilburg (NL) / 100 km naar Gent
140 km naar Brugge